Google Website Translator

donderdag 19 april 2012

Bouw Nieuwe Matex VlaardingenOp 19 mei 2008 heb ik 14 foto’s ontdekt, die u een beeld geeft van de bouw van de Nieuwe Matex-Vlaardingen wat nu Vopak-Vlaardingen is. Dat gebeurde in de jaren 1929 en 1930. Ze zijn nog steeds in een goede staat, ondanks de hoge leeftijd, deze foto’s wil ik graag met u delen. Hier de serie van 14 foto’s.


Op de eerste 3 foto’s moeten ze nog beginnen, er liggen nog stenen en er lopen koeien en een paard rond. Deze zijn gemaakt in september 1929.Hier een foto van het verhogen van het terrein met zand in 1929.Op de achtergrond zie je de kranen van de Vulkaan-haven, met op de voorgrond de voormalige scheepswerf.Hier is een zicht van de Koningin Wilhelminahaven, aan de andere kant van de Nieuwe Maas zie je alleen de bomen en struiken, waar nu de tanks van Argos staan.
In januari 1930 aan het heien.Oktober 1929 betonstelling en betonijzer.In oktober 1929 een foto van de bewapening van de betonpalen.
De bouw van de eerste tanks, die er nog staan. Ik denk dat het de 3700-groep als dat niet zo is hoor ik dat graag van u.Februari 1930 bekisting kademuur hoek KW-haven.


Februari 1930 overzicht werkterrein bouw kademuur.

Langs deze weg wil ik Henk Boomsma bedanken voor het leveren van de foto’s.

2 opmerkingen:

  1. Geachte heer Telleman, ik zou de foto's graag gebruiken voor een onderzoek naar een van de gebouwen op de Koningin Wilhelminahaven ZOZ. Waar komen deze foto's precies vandaan? Hartelijke groet, L. Zaaijer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen probleem als je de bron maar vermeld, de foto's komen uit het archief van Vopak.
    Groet Jos

    BeantwoordenVerwijderen